RESULTATERFINANS

Vil fusjonere EDB og TietoEnator

Endre Rangnes skal være lysten på storfusjon for å skape nordisk IT-gigant.

18. des. 2007 - 09:31

Det pågår stadig sonderinger i IT-bransjen for å se om det er mulig å konsolidere markedet gjennom oppkjøp og fusjoner.

Nå hevder Dagens Næringsliv at det pågår en slik sondering mellom EDB og TietoEnator. Avisen skriver at EDB-sjef Endre Rangnes ønsker å få på plass en slik fusjon, men han vil ikke bekrefte det.

- Vi er opptatt av å finne løsninger som vil skape verdier for våre aksjonærer og å skape gode løsninger for våre kunder og ansatte. Det bør være store kostnads- og inntektssynnergier, er alt EDB-sjef Endre Rangnes vil si til Dagens Næringsliv.

Andre er mer pratelystne.

- Vi vil gjøre alt vi kan for å støtte en fusjon mellom disse to selskapene, sier Jonathan Bailey, sjef for investeringsselskapet Copenhagen Capital, til Dagens Næringsliv.

Copenhagen Capital eier cirka 5 prosent av aksjene i EDB, og eier også en betydelig aksjepost i svensk-finske TietoEnator. Dersom investeringsselskapet får viljen sin, vil det sammenslåtte selskapet få en årlig omsetning på rundt 20 milliarder kroner.

På tross av et hett IT-marked, har TietoEnator slitt med resultatene i det siste. Selskapet har nettopp ansatte en ny toppsjef, Hannu Syrjälä, for å få skikk på selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.