Vil gi bedrifter og private fjern-backup

Symantec girer opp krigen mot aktører som norske Norman med et nytt og smart sikkerhetstilbud.

Vil gi bedrifter og private fjern-backup
Bilde:

Leverandører av sikkerhetprogramvare slåss om de beste scorene på tester av hvor mange trusler pakkene deres plukker opp. Nå girer markedsleder Symantec opp med et helt nytt tilbud som fører dem inn i et helt nytt marked der de og deres konkurrenter ikke har vært før.

Symantec skal tilby fjern-backup for bedrifter: I stedet for at man drifter sine egne backup-løsninger, vil bedrifter kunne kjøpe seg plass på servere i Symantecs nye driftssentraler og overføre sine data kryptert over nettet.

Dette er i Norge en ganske ukjent tjeneste, selv om man skulle tro at etterspørselen hadde vært stor. I USA har tre selskaper, Evault, Livevault og Arsenal, spesialisert seg på dette markedet.

Her i Norge selges backup bare som en del av større tjenestepakker, så vidt digi.no kjenner til.

Symantec Protection Network er nå åpnet i beta-versjon i USA og skal lanseres for i løpet av tredje kvartal i USA. Foreløpig er det ikke sagt noe om Europa, men trolig kommer også tilbudet her, for Symantec har allerede tatt første skritt også her i Europa.

- Vi er allerede i gang med fjernbackup, forteller Symantec-sjef i Norge, Anders Lindqvist til digi.no. Den nye Norton 360 sikkerhetspakken som er beregnet på privatkunder har en lagringskonto på 2GB som kunder kan bruke til å lagre sin viktigste data på våre servere. Du kan også kjøpe mer plass. Hva våre planer er på et tilbud for bedrifter har jeg ikke fått noen informasjon på enda, sier han til digi.no.

Les mer om:
;