Vil gi deg bank på lomma

iAnywhere Solutions - et underbruk av databaseleverandøren Sybase - går sammen med Ericsson for å utvikle mobile bankløsninger for svenskenes "smarte" telefoner.

- Målet er å utvikle mobile bankløsninger som gjør det mulig for kundene å utføre banktransaksjoner hvor som helst og når som helst, sa Ericssons Jan Ahrenbring da avtalen med Sybase-selskapet iAnywhere Solutions ble presentert i California i går.

- Alliansen mellom Ericsson og Sybase vil gi avanserte WAP-applikasjoner for bank- og ehandeltjenester på våre Epoc-baserte mobilterminaler - eksempelvis tilgang til din bankkonto eller lese finansielle nyheter, sa Ahrenbring.

Også Citibank slenger seg med på det mobile bankprosjektet med store forventninger:

- Dette sikrer oss den rette infrastrukturen og de applikasjonene vi trenger for å gjøre "den mobile banken" til en realitet allerede i dag, mener teknologisjef Ronny Vyncke i Citibank.

Sybase planlegger å sette opp et testsenter i Kista i Sverige for utvikling av såkalte m-handelsløsninger (m for mobil) basert på Sybases iAnywhere Wireless Server og Ericssons Epoc-terminaler.

- Trådløse enheter er på vei til å bli en av de største pådriverne til forretingskritiske ehandelsløsninger. I fremtiden vil ikke spørsmålet være om en forretningsmann har en mobiltelefon, men heller hvordan de trådløse enhetene og deres applikasjoner kan bidra til å komplettere selskapets strategier innen e-Business, sier Scott Weiss, analytiker i Hurwitz Group.

Til toppen