ANALYSER

Vil gi Intel full overhaling

Intel-sjef Paul Otellini lover full overhaling for gjenvinne markedsandeler og komme på offensiven.

28. apr. 2006 - 10:54

Den dominerende markedslederen på prosessorer, IT-giganten Intel, planlegger en større overhaling av hele selskapet. Selskapet har skuffet investorene i det siste og taper markedsandeler til erkerivalen AMD.

    Les også:

På kraftige servere som bruker fire prosessorer har AMD klart å ta 32 prosent av markedet, ifølge en analyse fra Gartner. Samtidig viser en annen analyse fra Current Analysis at AMD prosessorer brukes av 55,4 prosent av PC-ene som ble solgt av amerikanske forhandlere i mars.

Intel har fortsatt langt høyere omsetning og i sistnevnte analyse er ikke salget fra PC-giganten Dell er ikke tatt med. Trenden er allikevel klar og nå skal selskapet prøve å snu den.

– Vi skal restrukturere, omdimensjonere og justere Intels retning. Hver eneste del av selskapet vil bli berørt, sa Paul Otellini, Intels toppsjef på sitt årlige vårmøte med aksjeanalytikerne i New York.

Intel annonserte ingen spesifikke tiltak utover at de skal redusere kostnadene med mer enn en milliard dollar i løpet av året. Det tilsvarer åtte prosent av selskapets kostnader.

Intels nye toppsjef har bare sittet i sjefsstolen i et år, men analytikere har allerede stilt spørsmålstegn ved om han er den rette mannen til å lede selskapet. Gårdagens annonsering kommer etter en 90 dagers intern gjennomgang av alle selskapets forretningsenheter og de foreløpige reaksjonene fra analytikerne kan gi Intel-sjefen litt alburom fremover.

– Jeg ble imponert over hans presentasjon. Han fremsto som en fyr med ryggrad, sier Rich Whittington, analytiker i Carrix & Co til Wall Street Journal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.