Vil gi lynguider på papir til de med nerdevegring

Anita Alderidge mener de som sliter med PC-vegring ikke vil ha noen nytte av en gratis CD med veiledning, slik regjeringen planlegger i forbindelse med eNorge-prosjektet.

- Jeg tror regjeringen tenker feil. Idéen er god, men jeg tror ikke de med 'nerdeangst' vil ta i bruk en CD med veiledning om hvordan man skal bruke ny teknologi. Ved innføring av noe nytt ønsker mange mennesker seg rett og slett papir - noe håndfast og trygt, sier Anita Aldridge til digitoday.no.
Les om regjeringens planer: Gratis CD skal hjelpe voksne med nerdevegring

Med mange ti års erfaring som IT-konsulent, startet hun Lynguidefabrikken i januar i år.


Lynguidefabrikken lager - som navnet tilsier - lynguider for de som leverer tekniske produkter. Og guidene er på papir.

- Det er et enkelt tillegg til en bruksanvisning, eller en kortversjon av en brukerveiledning med de mest brukte funksjonene, skrevet på et ikke-teknologisk språk, forklarer Aldridge.

Hun vil foreslå for regjeringen at de lager en lynguide for hvordan man skal ta i bruk CD-en.

Aldridge tror PC-vegring er et utbredt problem i næringslivet. Hun regner med at mellom 20 og 30 prosent av alle ansatte i en venlig, stor norsk bedrift ikke er fortrolige med bruk av ny teknologi.

Lynguidefabrikkens største kunde er i dag Telenor-selskapet ITworks, men de produserer også lynguider for eget salg. Blant annet for Office, Word, Excel, Frontpage og PowerPoint.

Til toppen