Vil gi norske SAP-oppdrag til indere

Anne Foss Abrahamsen i Accenture øser av en egen kilde av SAP-konsulenter.

Vil gi norske SAP-oppdrag til indere

Anne Foss Abrahamsen i Accenture øser av en egen kilde av SAP-konsulenter.

Det har lenge vært et stort behov for SAP-konsulenter globalt, og bare i Norge mangler det flere hundre konsulenter.

SAP Norge har uttalt at salget skal gå gjennom partnere, og innen året skal det være på plass opptil 17 VAR-partnere («value added resellers»).

– Accenture er blant de partnere som omsetter mest for SAP, hevder Anne Foss Abrahamsen i digi.no.

Foss Abrahamsen har akkurat tiltrådt rollen som direktør for systemintegrasjon med et særlig ansvar for Accentures satsing på SAP og Microsoft.

Accenture med 1.100 ansatte i Norge har egen SAP-stab med 45 til 50 SAP-konsulenter. Konsulentselskapet jobber mot store internasjonale kunder som StatoilHydro, Aker Solutions, Norske Skog, Hydro og Yara.

– Etterspørselen etter SAP er så stor at vi må si nei til attraktive oppdrag. Vi kan uten problem doble staben, sier Foss Abrahamsen.

Accenture leverer over 1.500 prosjekter på SAP-plattformen hvert år og er SAPs største samarbeidspartner med over 23.500 SAP-konsulenter – hvorav 4000 i India.

Og det er nettopp India som skal bli redningen for Accenture.

Ettersom Accenture får dyptgående kunnskap i forskjellige bransjer, kan data som blir prekonfigurert for en forretningsløsning i ett land, like gjerne brukes på et annet land.

– Når disse løsningene utvikles fra India, får utviklerne der førstehånds kunnskap på hva som er de beste produktfortrinn for en løsning og kan gjenbruke den andre steder, forteller Foss Abrahamsen.

Hun illustrerer med en spesialtilpasset løsning for varehandel som integrerer både med EDI og andre typer handelsløsninger. En slik løsning kan brukes innen varehandelen i mange land.

Ettersom forretningsspråket er på engelsk, kan kravspesifikasjonen lett integreres til andre land og om ønskelig kan norske kunder få hele kravspesifikasjonen oversatt til norsk.

- Men blir det ikke vanskelig å integrere indere til norske kunder?

– Jeg har tro på en kombinasjon av norske og indiske SAP-konsulenter som jobber sammen. Vi vil legge opp til kurs i norsk kulturforståelse og dessuten skal inderne ikke nødvendig flytte til Norge, men komme til oss med jevne mellomrom for å få kunnskap om våre kunder og behov, framholder Foss Abrahamsen.

SAP-prosjekter krever en god kombinasjon av forretningsforståelse, prosessutforming og teknologi. Det er derfor kanskje ikke noe merkelig at 50 prosent av Accentures ansatte i SAP-avdelingen er siviløkonomer fra BI eller NHH. De siste årene har det vært høyt nivå på ansatt direkte fra skolene.

I et ellers kvinnesvak bransje er det på ledernivå i SAP-gruppen er kvinneandel på 50 prosent og blant konsulentene ligger den i underkant av 30 prosent.

Til toppen