Vil gjøre 3D-format til ISO-standard

Siemens skal åpne JT-formatet for hele produksjonsindustrien.

Vil gjøre 3D-format til ISO-standard
Bilde:

JT er et dataformat som av Wikipedia beskrives som det mest brukte 3D-visualiseringsformatet i verkstedindustrien. Formatet er utviklet av Siemens PLM Software og brukes til produktvisualisering, samarbeid og utveksling av DAK-data (Dataassistert konstruksjon).

Nå har Siemens PLM Software, i samarbeid med bransjeorganisasjonen ProSTEP iViP, påbegynt neste skritt i arbeidet med å gjøre JT til en åpen, internasjonal ISO-standard for lettvekts 3D-data, etter at JT File Format Reference-dokumentet ble akseptert som en Publicly Available Specification (ISO PAS 14306) i oktober 2009.

I en pressemelding skriver Siemens PLM Software at lettvekts 3D-data representerer en delmengde av den mer komplette produktdata-definisjonen som typisk skapes med ved hjelp av DAK-programvare. Selskapet mener at når lettvektsformatet er åpent og bredt akseptert, vil det gjøre informasjonen, som tradisjonelt er låst i proprietære systemer, tilgjengelig på områder som digital modellering, simulering og forenklede tegninger.

Selskapet skriver at det er et betydelig globalt ønske om standardisering av JT som brukes i innen områder som blant annet fly- og bilproduksjon, skipsbygging, samt i mekanisk industri og innen anleggsteknikk.

Det er versjon 9.5 av filformat som nå vil bringes gjennom IS-prsoessoen som en ny standard.