BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil gjøre iOS mer åpen

Men Apple-sjef Tim Cook mener at massene ikke ønsker full kontroll.

Apple-sjef Tim Cook lovet i går at blant iOS vil bli mer åpen for tredjepartsutviklere i framtiden. Her er Cook fotografert ved en annen anledning.
Apple-sjef Tim Cook lovet i går at blant iOS vil bli mer åpen for tredjepartsutviklere i framtiden. Her er Cook fotografert ved en annen anledning. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. mai 2013 - 12:01

Tim Cook, toppsjefen i Apple, ble i går intervjuet på scenen under D11-konferansen til AllThingsD. Konferansen arrangeres i Rancho Palos Verdes, California, og varer i tre dager.

Cook ble til spørsmål om en rekke temaer. Blant disse var et spørsmål om hvorvidt Apple vurderer å gjøre det mulig for andre å endre hjemmeskjermen eller tastaturet i iOS, noe tredjeparter tilbyr løsninger for til blant annet Android.

– Når det gjelder det generelle spørsmålet om å åpne opp API-er: Jeg tror du vil se at vi vil åpne mer i framtiden. Men ikke i den grad at vi vil utsette forbrukerne for en risiko for å få en dårlig opplevelse, sa Cook ifølge flere amerikanske nettsteder.

– Vi mener at forbrukerne betaler oss for å gjøre visse valg på vegne av dem. Noen ønsker full kontroll, men det gjelder ikke massene, hevdet Cook.

På spørsmål om hva han tenker om at iPhone har blitt kraftig forbigått av Android når det gjelder markedsandeler, og at dette har skjedd på temmelig kort tid, svarte Cook at han selvfølgelig ser på tallene, men at det er andre ting som er viktige for Apple.

– For oss har det å vinne aldri handlet om å være størst, sa Cook og viste til at det samme gjelder for Mac. To unntak fra dette er iPod og iPad, som stadig er de mestselgende produktene innen sine respektive kategorier.

Cook ble også spurt om Apple vil gjøre iCloud tilgjengelig for et større marked, altså for enheter som ikke er levert av Apple selv.

– Generelt har vi ingen religiøse motforestillinger mot å portere en Apple-app fra iOS til Android. Dersom det gir mening for oss å gjøre dette, vil vi gjøre det. Denne filosofien gjelder på tvers av alle områder ved Apple. Men det gir ikke mening i dag å flytte iCloud.

Hele intervjuet med Tim Cook er tilgjengelig i videoen nedenfor.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.