KARRIERE

Vil gjøre oss mindre sårbart for telefeil

Regjeringen skal få kartlagt avhengigheten til viktige beredskapsaktører.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. juni 2011 - 17:56

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og justisminister Knut Storberget møttes i ettermiddag for å drøfte tiltak som gjøre samfunnet mindre sårbart når det oppstår svikt i telenettene.

Etter møtet kom ministrene med en felles uttalelse.

– På bakgrunn av hendelsene i Telenors ekomnett i mai og juni er det ønskelig å kartlegge samfunnets sårbarhet i slike situasjoner. Særlig viktig er det å se på hvilken betydning bortfallet av Telenors mobilnett 10. juni hadde for håndteringen av flom og skredhendelser på Øst- og Vestlandet, sier justisminister Knut Storberget og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, i uttalelsen.

Som et første tiltak skal Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Post- og teletilsynet (PT) etablere et prosjekt som skal vurdere viktige beredskapsaktørers sårbarhet overfor brudd og andre feil i ekomnettet. Dessuten skal de se på hvilken betydning denne sårbarheten kan ha for samfunnets samlede beredskap og krisehåndteringsevne.

– Prosjektet skal gi en vurdering av samfunnets avhengighet av ekomnettet i et bredere perspektiv, også for andre brukere enn beredskapsaktører. Det skal foreslås tiltak som reduserer samfunnets sårbarhet for feil i ekomnettet, sier Meltveit Kleppa og Storberget.

Arbeidet vil ledes av DSB, i nært samarbeid med PT. Prosjektet skal gjennomføres i dialog med involverte etater, fylkesmenn og kommuner.

En rapport med skal leveres de to departementene innen 1. november 2011.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.