Vil ha Aaser til topps i Telenor

Foreslår ny styreleder etter at Trond Giske presset ut den forrige.

Vil ha Aaser til topps i Telenor
Svein Aaser (t.v) i samtale med næringsminister Trond Giske i forbindelse med Ski-VM i fjor vinter. Nå foreslås Aaser som ny styreleder i Telenor etter at Harald Nordvik ble presset ut av nettopp Trond Giske. Bilde: Vidar Ruud/ANB/All Over Press

Det har ristet på toppen i Telenor denne våren. Næringsminister Trond Giske, som representerer største eier staten, endte opp i offentlig krangel med styreleder Harald Nordvik.

Bakgrunnen var at Telenor gikk inn for at A-pressen, hvor Telenor er storeier, skulle selge sine TV2 aksjer til danske Egmont.

Da Nordvik ga offentligheten innsyn i det presset Giske, som var motstander av at TV2 skulle havne på utenlandske hender, utøvde mot Telenor så gikk det som det måtte gå: Nordvik sa tidligere i mai at han ikke lengre var ønsket som styreleder av Telenors største eier.

Lederen av bedriftsforsamlingen i Telenor, Jan Erik Korssjøen, bestemte kort tid etter at han heller ikke ville fortsette og trakk seg i protest mot Giske.

Tirsdag melder nominasjonskomiteen i Telenor at de foreslår Svein Aaser som ny styreleder etter Harald Nordvik. Aaser er mest kjent som mangeårig direktør i DnB, og har en lang næringslivsbakgrunn. Som ny leder av Bedriftsforsamlingen, som er det høyeste organet i Telenor utenom generalforsamlingen, foreslås det å hente inn Anders Skjævestad. Det fremgår av en pressemelding fra Telenor.

Han er viseadministrerende direktør i DnB Livsforsikring, og har tidligere vært ansatt i revisjonsgigantene Arthur Andersen og Price Waterhouse.

Det er generalforsamlingen i Telenor som skal velge den nye styreledere og lederen av bedriftsforsamlingen. Det er lite trolig at det kommer opp «benkeforslag» som truer nominasjonene.

Les mer om: