Vil ha en egen europeisk telemyndighet

EUs IT-kommissær Viviane Reding truer med å etablere en egen europeisk telemyndighet.

Vil ha en egen europeisk telemyndighet
Bilde:

IT-kommissær Viviane Reding i EU er ikke fornøyd med de nasjonale telemyndigheters arbeid i Europa, og ønsker nå en mer konkurransedyktig styring utskilt som en egen europeisk telemyndighet.

Hun er skeptisk til at de nasjonale telemyndigheter operer med forskjellige regler. Mens for eksempel den britiske telemyndigheten Offcom har slått hardt ned på den tidligere monopolvirksomheten BT, har tyske myndigheter tillatt Deutsche Telekom å bygge ut et nytt høyhastighetsnettverk for Internett, uten å måtte dele det med andre operatører, som EUs regler krever.

I et brev til European Regulators Group, ERG, en samarbeidsorganisasjon for de 27 telemyndighetene i EU, skriver hun at ERG må justere seg i forhold til EUs krav til konkurranse, avslører nyhetsbyrået Dow Jones.

Her stiller hun et ultimatum:

Dersom ikke de nasjonale myndigheten presenterer et forslag til klare forbedringer innen 16. februar, så vil hun kjempe for at kommisjonen får makt over de nasjonale markeder. Dette mener hun kan overstyres i henhold til EUs direktiv om elektronisk kommunikasjon.

Ifølge Dow Jones, skriver Reding at det nye EU-direktivet kan inneholde regler som innebærer at EU-kommisjonen for makt til å tvinge de nasjonale myndighetene å straffe operatører som bryter mot EU-regler.

Kommisjonen kan også få rett til å beslutte hvilke sanksjoner som skal gis og når de skal gjennomføres.

Les mer om: