Vil ha flere Bekk-konsulenter

Bekk-sjef Olav Folkestad skuffer ikke eieren ErgoGroup. Nå trenger han flere IT-folk.

Vil ha flere Bekk-konsulenter

Bekk-sjef Olav Folkestad skuffer ikke eieren ErgoGroup. Nå trenger han flere IT-folk.

I september i fjor betalte ErgoGroup 284 millioner kroner for 72 prosent av aksjene i Bekk og sikret seg dermed margin-kongen i IT-bransjen. Selv om ErgoGroup betalte mer enn 2 millioner kroner per konsulent, tyder alt på at oppkjøpet har vært en innbringende gevinst.

I fjorårets første halvår omsatte konsulentselskapet Bekk for 110 millioner kroner, og av det ble hele 29 millioner kroner liggende igjen på bunnlinjen.

Ergo-sjef Terje Mjøs lar Bekk operere på selvstendig grunnlag, og tilfredsstillelsesunderøkelser blant de ansatte i Bekk både før og etter oppkjøpet, forteller at de har holdt seg på et stabilt nivå.

Nå trenger rådgivningsselskapet flere IT-folk til å håndtere de voksende IT-oppdragene.

Ettersom det er konsulentene som er kapitalen, er Fokestad kresen på hvem han tar inn. Til digi.no har han tidligere uttalt at med den minste tvil, sier de heller nei til aktuelle kandidater.

I to helsiders annonser i flere aviser jakter Bekk på nye hoder. På spørsmål fra digi.no svarer også Folkestad denne gang at han ikke vil binde seg til et x antall hoder. Det er langt viktigere å finne den riktige kandidaten.

Bekk har store oppdrag sammen med blant annet NAV på selvbetjeningsløsninger og pensjonsreformen, med Norwegian for å hjelpe dem til å vokse raskt med IT-løsninger og utvikling av nettløsninger til ABB.

Til tross for gode tider med dertil gjennomtrekk av attraktive IT-hoder, hevder Mjøs at Bekk har den samme turnover som før.

Konsulentselskapet har i dag 200 ansatte.

    Les også:

Til toppen