BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil ha flere til å bruke Cell-prosessoren

IBM skal opprette nye designtjenester for å hjelpe nye kunder med å ta i bruke Cell-prosessoren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mars 2005 - 12:34

Selv om Cell, den avanserte prosessoren som er utviklet av IBM i samarbeid med Toshiba og Sony, har fått mye oppmerksomhet, er det få utenforstående selskaper, om noen, som offentlig har meldt sin interesse for å ta i bruk brikken i egne produkter. Cell skal benyttes i neste generasjon PlayStation, men trolig også i avanserte fjernsynsapparater fra Toshiba og i arbeidsstasjoner fra IBM. Men for selskapene vil det selvfølgelig være en fordel å få flere til å være med på å dra lasset.

IBM annonserte i dag at selskapet vil tilby ny designtjenester som skal hjelp potensielle med å integrere Cell-prosessoren i forskjellige elektronikkprodukter. Selskapet ser spesielt for seg Cell brukt på områder hvor grafikkintensive applikasjoner er kritiske, for eksempel innen segmentene luftfart, forsvar, industri og medisin. Det er IBM Engineering & Technology Services (E&TS) som skal tilby tjenestene.

    Les også:

Tjenestene vil være knyttet til områder som systemarkitektur og -design, utvikling av brikker, moduler og kort, utvidet blad-design, industriell design innen kraft, mekanikk, elektrisitet og termikk, utvikling av firmware og Linux-drivere, testing i henhold til industristandarder og krav fra tilsynsmyndigheter, testing av kompatibilitet og interoperabilitet, i tillegg til områder som produksjonsdyktighet, pålitelighet og tilgjengelighet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.