Vil ha folk til Norges største nettbutikk

Komplett-sjef Ole Vinje puster Elkjøp i nakken, og skal ha 20 nye folk til Sandefjord.

Vil ha folk til Norges største nettbutikk

Komplett-sjef Ole Vinje puster Elkjøp i nakken, og skal ha 20 nye folk til Sandefjord.

Nettbutikken Komplett har kunder i både Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Irland, Nederland, Belgia, Tyskland, Østerrike og Frankrike. Etter fusjonen med Torp Computing Group (TCG) i fjor, doblet Komplett omsetningen i fjerde kvartal 2007.

I tillegg kjøpte Komplett opp konkurrenten Inwearhouse AB i Stockholm i mai i fjor og har dessuten distribusjonssentre i Holland og Irland.

Omsetningen i fjor endte på 4,8 milliarder kroner. Nå vil Komplett bli enda større.

Med oppkjøpet av Inwearhouse overtok Komplett 90 medarbeidere. 25 sitter fortsatt igjen i Stockholm, mens kundesenteret er flyttet til Gøteborg.

Innkjøpsavdelingen og produksjonsstyringen er lagt til Sandefjord, og nå trenger Komplett opptil 20 nye medarbeidere for å styre denne delen.

I en en gigantisk stillingsannonse over to hele side i Dagbladet før påske søkte Komplett-sjef Ole Vinje etter ni produktsjefer og fire ekstra til Komplett. I tillegg trenger nettbutikken MPX som ble fusjonert med Komplett syv nye medarbeidere.

Som børsnotert selskap vil ikke Vinje uttale seg om videre oppkjøpsplaner, men at Komplett vil bre seg både i sortiment og oppkjøp er det mye som tyder på. Det er ikke bare data og elektronikk Komplett selger. Hvitevarer er et satsningsområde, og kjeder som Elkjøp vil merke at Komplett puster dem i nakken.

Til tross for et nærmest støvsuget marked, tror Vinje det ikke blir vanskeligheter med å få gode folk til Sandefjord.

- Tvert i mot ser jeg det som en konkurransefordel at vi holder til i Sandefjord for mange fra Vestfold-regionen vil naturlig trekke hit istedet for den lange reiseveien til Oslo, sier Vinje til digi.no.

Uavhengig om man reiser fra Larvik eller Tønsberg vil det fortsatt bare være en halvtimes kjøretur til arbeidsplassen i Sandefjord.

Komplett har nå blitt en av Europas største nettbutikker. I fjor solgte nettbutikken bare i bærbare PC-er, 221.000 enheter.

- Vi trenger først og fremst gode kremmere med forståelse og intresser for IT, elektronikk og hvitevarer, sier Vinje til digi.no.

Til toppen