Vil ha Ford-sjef til Microsoft

Oppfordret til å vrake Elop.

Vil ha Ford-sjef til Microsoft
Toppsjef i Ford, Alan Mulally, skal være ønsket av investorene i Microsoft for å ta over verdens største programvareselskap. Bilde: Jeff Kowalsky/Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press

Flere av de største aksjonærene i Microsoft har oppfordret styret i selskapet til å ansette bilgiganten Fords toppsjef, Alan Mulally, som erstatter for Steve Ballmer. Også Computer Sciences Corp (CSC)-toppsjef Mike Lawrie har blitt løftet frem, melder nyhetsbyrået Reuters.

Styret i Microsoft har nedsatt en spesialkomite som skal finne en ny toppsjef til selskapet, etter at Steve Ballmer forrige måned varslet at han gir seg. En av de heteste kandidatene til å ta over er Stephen Elop, den tidligere Microsoft-direktøren som tok over Nokia og som ble med på lasset da Microsoft kjøpte den finske mobilgiganten forrige uke.

Men investorene har ønsket seg en leder med erfaring fra store snuoperasjoner. Mulally har nettopp denne erfaringen, selv om han ikke har IT-erfaring. Før han overtok ledelsen ved Ford var han toppsjef i den amerikanske flyprodusenten Boeing.

Elop er imidlertid den personen gamblerne på Ladbrokes forventer skal bli ny toppsjef.

Ifølge Reuters hadde ansettelseskomiteen i Microsoft en liste med 40 aktuelle navn, både interne og eksterne, til lederposisjonen. Denne skal nå ha blitt kokt vesentlig ned. Det kan bli aktuelt med en utnevnelse før året er omme. Men den som vil ha mest å si i denne prosessen er Bill Gates.

Gates er fremdeles største aksjonær i selskapet, med 4,8 prosent av aksjene, og sitter i den nevnte ansettelseskomiteen. Mest sannsynlig vil han ha vetorett på hvem som skal ta over livsverket.

    Les også:

Les mer om: