Vil ha kvinnelige IT-forbilder

Anne Gretland samler i dag 450 IT-kvinner.

Vil ha kvinnelige IT-forbilder

Anne Gretland samler i dag 450 IT-kvinner.

For fjerde år på rad arrangeres Inspirasjonsdagen for kvinner i IKT-bransjen av Od@-nettverket. Dagen, som går av stabelen på Latter på Aker Brygge, skal gi påfyll og inspirasjon.

Anne Gretland, leder i Od@-nettverket forteller at Od@-prisen deles ut i år for aller første gang for å synliggjøre kvinnelige rollemodeller.

– I en bransje der kvinneandelen er lav er behovet for fellesskap desto større, sier hun.

IT-bransjen er i dag Norges tredje største bransje med rundt 110.000 ansatte. Bare en av fire er kvinner.

- Kvinner er mer tilbakeholdne med å stikke seg frem. I en mannsdominert bransje trenger vi kvinnelige forbilder for jenter som tenker på å studere IT og for alle oss som allerede er i bransjen. Når man ser at andre griper muligheter og klatrer, er det lettere å tro at vi selv kan gjøre det samme, sier Gretland.

Od@-nettverket fikk inn en rekke nominasjoner til prisen og juryen, bestående av Arne Hjeltnes i Creuna, Nils Øveraas i Accenture, Per-Morten Hoff i IKT-Norge og Frode Haugli i Software Innovation, samt representanter fra Od@-nettverk.

Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge, forteller at Kjerst Wiklund i år trakk det lengste strået.

- Med sin faglige tyngde og sine egenskaper som leder har Kjersti lenge har vært en inspirasjon for alle som jobber med IT. Kjersti er en god rollemodell og er en meget verdig vinner av Od@-prisen 2009, sier Hoff.

Til toppen