Vil ha mer penger fra Samsung

Apple krever ny rettssak.

Vil ha mer penger fra Samsung
Apple er misfornøyd med erstatningen selskapet har blitt tilkjent fra Samsung for patentkrenkelser, og krever derfor ny rettssak.

Rettsstridighetene mellom Apple og Samsung i USA er i ferd med å få enda et kapittel. Apple er på ingen måte fornøyd med resultatet av rettssaken som ble avsluttet i begynnelsen av mai, hvor selskapet bare ble tilkjent knapt 119 millioner dollar i erstatning fra Samsung for krenkelser av mobilrelaterte patenter. Apple krevde to milliarder dollar.

Derfor er det ikke overraskende at Apple ønsker å gjøre et nytt forsøk gjennom enten en ny rettssak eller bare en betydelig oppjustering av erstatningsbeløpet. Ifølge blant annet The Next Web skal Apple ha økt erstatningkravet til mer enn tre milliarder dollar, men dette tallet ser ikke ut til å være oppgitt i Apples søknad.

I tillegg krever Apple amerikansk salgsforbud for en rekke Samsung-mobiler.

Observatører som Florian Muller tror ikke at Apples begrunnelser for en ny rettssak er tilstrekkelige til at dommer Lucy Koh vil la overbevise. Muller mener at Koh nok kommer til å gjøre noen mindre justeringer ved dommen, samt å la partene anke deler av den til U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit.

– Deretter kan et kanskje bli en omkamp, men i mellomtiden vil partene sannsynligvis inngå forlik fordi rettsstriden har blitt sløsing med ressurser, skriver Muller.

    Les også:

Les mer om: