BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil ha mer svensk mobilkonkurranse

Post- och telestyrelsen mener prisene på det svenske mobilmarkedet er for høye. Nå varsler tilsynet flere tiltak for økt konkurranse, blant annet ved å åpne for en ny mobilaktør med egen lisens til å bygge infrastruktur.

Frode Eriksen
18. mai 1999 - 11:59

I dag er det tre mobilselskap på det svenske markedet med egne GSM-mobilnett; Telia Mobile, Europolitan og Comviq i tillegg til Telenordia som sitter med en mobillisens som ikke er benyttet.

Post- och telestyrelsen mener tre aktører ikke er nok for å skape sterk nok konkurranse i markedet, og generaldirektør Nils Gunnar Billinger sier at styrelsen nå vil prøve alle muligheter for å bedre konkurransen i markedet.

Billinger sier til Finanstidningen at mulighetene for å åpne for en femte mobilaktør nå utredes, og sier at frekvensene til den femte mobillisensen vil hentes fra NMT 900 nettet når det skal legges ned. Etter planen skal utredningen være sluttført ved utgangen av året.

Billinger vurderer også mulighetene for at mobilselskap skal kunne drive uten egne nett, men ved å leie kapasitet på de eksisterende operatørenes infrastruktur.

- Jeg kan tenke meg at de som tilbyr fasttelefoni også vil tilby mobiltelefoni sier han.

Slik tilgang skal innføres 1. januar år 2000 om regjeringen aksepterer Post- og telestyrelsens forslag, som ble fremmet som en direkte følge av at Sense Communications søkte om tilgang til svenske mobilnett i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.