Vil ha mer Windows-programvare til Linux

Novell ønsker å få oversikt over hvilken Windows-programvare kundene mest savner til Linux.

Novell ønsker å få oversikt over hvilken Windows-programvare kundene mest savner til Linux.

Novell inviterer nå, gjennom selskapets Cool Solutions-seksjon, alle Linux-interesserte til å delta i en undersøkelse som selskapet skal bruke for å finne ut hvilket enkelt programvareprodukt til Windows som brukerne aller mest ønsker seg også til Linux. I mange tilfeller kan det være mangelen på ett konkret produkt som hindrer Windows-brukere i å migrere til Linux.

Skal man kjøre rene Windows-applikasjoner på Linux, må man ty til løsninger som CrossOver Office, Wine eller en virtualiseringsløsning. Men ofte kan dette føre til både ytelses- og kompatibilitetsproblemer.

- Sluttresultatet er at vi vil kontakte leverandørene av disse applikasjonene og spørre om de vil samarbeide med Novell om å portere sin programvare til Linux, sier redaktør for Cool Solutions, Scott Morris, til Desktoplinux.com.

Undersøkelsen skal ha blitt startet opp tidligere denne måneden, og interessen skal ha vært over all forventning.

- Vi har mottatt noen svar som vi forventet, slik som økonomiprogramvare som Quicken, QuickBooks og TurboTax. Noen svar var ikke ventet, slik som Photoshop, Dreamweaver og Illustrator. Det er fint å se at ting fra multimedieområdet blir etterspurt. Det ser ut til å indikere at de andre grunnleggende behovene allerede er dekket, sier Morris til Desktoplinux.com. Det er deltakernes førstevalg som gjenspeiles i undersøkelsen, selv om mange av deltakerne nok vil ønske at flere rene Windows-programmer blir tilgjengelige også for Linux.

- Vi er akutt interesserte i å få vite hva fellesskapene behøver og er villige til å bruke mye krefter i å få deres stemmer til å bli hørt. Denne undersøkelsen er blant de innledende metodene vi benytter for å be om fellesskapets mening, sier Morris. Han opplyser at spørreskjemaet trolig vil være tilgjengelig i omtrent et år.

Skjemaet, som er tilgjengelig her, kan fylles ut på få minutter.

Kom gjerne med forslag i debatten nedenfor.

Til toppen