JUSS OG SAMFUNN

Vil ha nettstatistikk uansett

- Hvis man ikke kommer til enighet under torsdagens fellesmøte om nettstatistikker, vil det tvinge seg fram en løsning hvor de store nettaktørene går sammen om nettstatistikk, sier VGNetts avtroppende redaktør, Niels Røine.

Hilde Nyman og Herman Berg
11. feb. 1998 - 16:48

- Jeg ser fram til at det kommer ordentlig statistikk med Internett-målinger. Jeg sikler etter denne statistikken, sier redaktør Nils Røine i VG Nett til digi.no. I forkant av møtet som skal holdes i morgen mellom aktører på Internett har Røine forventninger, men ser en fare for at intet konkret kommer ut av møtet.

- Det er i dag såpass store og markerte interessekonflikter, at det er en fare for at dette initiativet preller ut i ingenting. Men hvis man ikke kommer til enighet, vil det tvinge seg fram en løsning hvor de store nettaktørene går sammen om en nettstatistikk. En pålitelig statistikk som sier hvor mange sider som er lest, må til for at annonsevolumet på Internett skal øke, understreker Røine overfor digi.no.

Røine sa i desember til digi.no at målet måtte være å få opp en måling allerede i mars-april i år.

Det er torsdag mediebransjen for første gang samlet skal diskutere hvordan man hurtigst mulig kan få etablert en felles målestandard for måling av Internett-utgaver.

Dagbladet: på nettet ønsker også å få på plass en oversikt fortest mulig. Men samtidig vil ikke nettaktøren forhaste seg i prosessen.

Dagbladet legger ut sin egen statistikk med tall fra MMI, Gallup og serveroversikt i forkant av fellesmøtet i morgen som en gest for å vise åpenhet i forbindelse med arbeidet.

- Vi får forhåpentligvis tall og en samlet oversikt om ikke så alt for lenge. Vi må få fokuset bort fra krangelen om oppslag. Dette er en gammel debatt internasjonalt, sier redaktør/daglig leder i Dagbladet: på nettet, Arne H. Krumsvik.

- Vi må dessuten ikke nå vedta noe i Norge som kjører oss opp i et hjørne. Føringene på nettstatistikk-området blir lagt internasjonalt, mener Krumsvik.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.