Vil ha norsk rammeverk for personvern

Senterpartiet prøver å få alle unntatt Ap med på en ny vri rundt lagringsdirektivet.

Vil ha norsk rammeverk for personvern

Senterpartiet prøver å få alle unntatt Ap med på en ny vri rundt lagringsdirektivet.

Oslo (NTB): Senterpartiet forsøker å isolere Arbeiderpartiet i spørsmålet om datalagring og personvern. Alle de andre partiene inviteres til et kompromiss om et nasjonalt rammeverk for personvern.

– Alle partiene bortsett fra Ap er opptatt av personvern. Vi ønsker å få til et kompromiss der politiets behov ivaretas, men der hensyn til personvern er langt bedre enn innenfor EUs datalagringsdirektiv, sier parlamentarisk leder Trygve Slagsvold Vedum til Nationen.

Alle partier bortsett fra regjeringspartner Ap er invitert til å jobbe fram et slikt nasjonalt kompromiss, men Vedum finner ikke dette problematisk.

– Ap jobber for sitt syn. Vi jobber for vårt. I Soria Moria var vi enige om å være uenige i denne saken, sier Vedum, og legger til at Høyre står betydelig nærmere partiene som sier nei til EUs datalagringsdirektiv, enn det Ap gjør.

– Det er mindre avstand mellom Sp og Høyres syn på datalagring enn det var mellom Høyre og SVs syn i pensjonssaken. Jeg tror det er mulig å komme til enighet, sier Vedum. (©NTB)

Til toppen