TELEKOM

Vil ha nytt sårbarhets­utvalg

Flere partier på stortinget krever styring av digital infrastruktur etter «Dagmar».

Flere av opposisjonspartiene på stortinget tar til orde for et nytt sårbarhetsutvalg etter julehelgens storm-ødeleggelser.
Flere av opposisjonspartiene på stortinget tar til orde for et nytt sårbarhetsutvalg etter julehelgens storm-ødeleggelser. Bilde: Per Ervland/digi.no
29. des. 2011 - 12:35

Oslo (NTB): Flere partier krever nå at regjeringen nedsetter et nytt sårbarhetsutvalg for å styrke telekommunikasjon og annen digital infrastruktur i Norge. Det er snart tolv år siden Willoch-utvalget la fram sin rapport.

KrF-leder Knut Arild Hareide, leder av Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, er positiv til opprettelsen av et slikt utvalg. Han mener at oppfølgingen av Willoch-utvalget ikke har vært god nok.

– Norge er avhengig av nye kommunikasjonsformer på en helt annen måte enn i 2000. Den gang tenkte man ikke sårbarhet på samme måte som i dag, Og når det gjelder storm og uvær, må vi være forberedt på at det vil komme igjen med samme styrke og ødeleggende kraft, sier Hareide til NTB.

Frps transportpolitiker Bård Hoksrud sier at det nok en gang blir demonstrert at beredskapen og backupløsningene svikter.

– Bare det siste tiåret har vi opplevd en rekke hendelser med flom, ras og ekstremvær som til fulle viser at det er store mangler i beredskapen. Regjeringen må umiddelbart stille nødvendige midler til disposisjon, slik at man får sikkerhets- og backupsystemer som ivaretar folks liv og helse, sier Hoksrud.

Hareide mener at det kan nedsettes et hurtigarbeidende utvalg som ikke nødvendigvis må holde på i årevis. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.