JUSS OG SAMFUNN

Vil ha omkamp mot Apple

Samsung jurylederen holdt tilbake viktig informasjon.

Samsung vil at rettsaken de tapte mot Apple i San Jose i august skal kjennes ugyldig og gjennomføres på nytt. Bildet er tatt foran rettsbygningen i San Jose før den omfattende jury-saken mellom Apple og Samsung i sommer. Apple ble av en jury tilkjent en erstatning på over 1 milliard dollar av Samsung. Men var juryformannen partisk?
Samsung vil at rettsaken de tapte mot Apple i San Jose i august skal kjennes ugyldig og gjennomføres på nytt. Bildet er tatt foran rettsbygningen i San Jose før den omfattende jury-saken mellom Apple og Samsung i sommer. Apple ble av en jury tilkjent en erstatning på over 1 milliard dollar av Samsung. Men var juryformannen partisk? Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press
3. okt. 2012 - 08:34

Samsung gikk på et sviende nederlag da de braket sammen med Apple i San Jose tidligere i sommer. En jury skulle avgjøre om Samsung hadde kopiert Apples design, og brutt patenter Apple har fått innvilget.

Saken fikk enorm internasjonal oppmerksomhet, og endte med at juryen tilkjente Apple over 1 milliard dollar i erstatning. Nå er det opp til dommer Lucy Koh å avgjøre den endelige dommen.

Nå mener imidlertid Samsung at hele rettsaken må gjennomføres på nytt.

Årsak? Samsung mener juryformannen Velvin Hogan, ikke fortalte retten at han ble saksøkt i 1993 for brudd på en kontrakt med lagringsselskapet Seagate. Samsung eier i dag en stor del av dette selskapet. Det hører med til historien at Hogan begjærte seg konkurs etter konflikten med Seagate. Det melder Financial Times.

Det stopper imidlertid ikke der. Seagates advokat i prosessen mot Hogan er gift med en partner i det samme advokatfirmaet som representerte Samsung i San Jose.

– At Hogen ikke opplyste om Seagate-søksmålet reiser spørsmål om han var partisk, som Samsung skulle hatt anledning til å undersøke nærmere, skriver Samsung i en et dokument som ble overgitt domstolen i San Jose tirsdag.

Samsung stiller også spørsmålstegn med noen av utsagnene juryformannen har kommet med etter rettsaken og mener at han rett og slett ikke svarte skikkelig på spørsmål om partiskhet for å sikre et sete i juryen.

Hogan har tidligere sagt til amerikanske medier at han ikke har gjort noe galt i saken, og at årsaken til at han ikke fortalte om rettsprosessen mot Seagate var at han ikke ble spurt om å oppgi detaljer om alle rettsprosesser han har deltatt i.

Det vil bli gjennomført en høring i desember, hvor dommeren vil bestemme neste steg. Om det blir en ny rettssak er for tidlig å si, men en ting er sikkert: rettsfeidene mellom Samsung og Apple er på langt nær over.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.