Vil ha sex.com for enhver pris

86 prosent av all sex-relatert business på weben går via sex.com. Det er kanskje ikke så rart at triksene er skitne og kampen knallhard for å bevise hvem som egentlig har retten til domenet.

86 prosent av all sex-relatert business på weben går via sex.com. Det er kanskje ikke så rart at triksene er skitne og kampen knallhard for å bevise hvem som egentlig har retten til domenet.

Historien er verre enn den mest outrerte såpeopera: Gary Kremen, utdannet ved Standford Business School, så for seg million-trafikk og milliardinntekter da han sikret seg domenet sex.com i 1994.

Men det ble med drømmen.

Drøyt ett år senere hadde nemlig pornoguru Stephen Cohen sikret seg sex.com fra domeneoperatøren Network Solutions (NSI). Kremen hevder at Cohen forfalsket et brev uten at NSI oppdaget det og dermed fikk han domenet i stedet.

I dag betaler over 10 millioner abonnenter 25 dollar hver for å komme seg inn på tjenesten. I tillegg genererer tjenesten millioner i bannerannonsering, skriver Forbes.com.

Internetteksperter estimerer at 86 prosent av all sexrelatert business på weben går via sex.com.

Kremen går rettens vei for å sikre seg inntekter han påstår å ha tapt i de årene sex.com har vært i Cohens hender og Kremen krever millioner av dollar som kompensasjon. Siste runde i retten var 3. februar i år hvor partene ble pålagt å ikke snakke om saken offentlig. Selve rettsaken vil gå med jury og skal avholdes den 11. juni i San José, California.

Saksøkeren, Kremen, mener hele saken er sinnsyk, mens den saksøkte Cohen, mener Kremen er en gærning som har kommet opp med en fantastisk historie og egentlig bare har bommet på sex.com-boomen. Sistnevnte mener at det også vil bli et rettslig etterspill i saken hvor ærekrenkelser står sentralt.

Saksøkerne hevder at Cohen, som satt i fengsel i 18 måneder på 90-tallet for bedrageri i forbindelse med en konkurs, forfalsket et brev fra Kremens selskap Online Classifieds og kjapt overførte det ettertraktede domenet til sitt eget selskap som skal ha skiftet navn mange ganger siden 1995.

Til toppen