Vil ha slutt på gratis nettaviser

Medie-mogul og Myspace-eier Rupert Murdoch lover slutt på gratis nyheter på nettet.

Vil ha slutt på gratis nettaviser

Medie-mogul og Myspace-eier Rupert Murdoch lover slutt på gratis nyheter på nettet.

Mye har vært sagt om at nettaviser ble gratis, og enkelte har prøvd å ta betalt, men nå smeller praktisk talt mediamogul og blant annet eier av Myspace Rupert Murdoch neven i bordet.

Gratis nettaviser er en feilslått forretningsmodell hvis tid snart er omme, hevder Murdoch under en telefonkonferanse i forbindelse med fremlegging av resultater for News Corp, skriver Guardian.

Og Murdoch kan i motsetning til mange andre faktisk gjøre noe konkret. Gjennom News Corp eier Murdoc hundrevis av avis og TV-selskaper, blant annet britiske Sun og Wall Street Journal.

Og det er nettopp nykjøpte Wall Street Journal Murdoch nå peker til. Å ha sett på betalmodell til finansavisen har vært lærerikt, forteller den australske mediamannen som er kjent for å slå hardt og fort.

Under konferansen lovet Murdoch store endringer for mange av sine nettaviser de neste 12 månedene. I løpet av neste året skal han forsøke å fikse det han mener er den «malfunctioning» forretningmodellen til dagens nettaviser, skriver amerikanske medier.

Internett-medie-bransjen står overfor en epokemessig debatt om å ta betalt, mener han og hevder at det er fullt mulig å ta betalt.

Dagens situasjon for internett vil snart være over (The current days of the internet will soon be over), sa Murdoch under telefonkonferansen.

News går nå såvidt bare i pluss - etter harde kutt.

Underveis i konferansesamtalen avlyste dessuten Murdoch kampen mellom Myspace og Facebook.

- Vi skal ikke jakte hundrevis av millioner brukere som ikke bringer inn annonseinntekter, uttalte Myspace-eieren.

Til toppen