JUSS OG SAMFUNN

Vil heve smartkortkampen til et nytt nivå

Norske smartkortforhandlere vil snart få et nytt våpen i kampen om rettighetene til å omsette smartkort for lovlig bruk. Samtidig lover TV-selskapene nye omganger i retten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. jan. 2003 - 14:04
digi.noCanal DigitalViasat AS

Les mer om saken her:

Janos Fodor, innehaver av Westai Media, som har vært i stridigheter med TV-selskapene i lengre tid, forteller til digi.no at han har tatt initiativet til en ny organisasjon, Nonstop Skandinavia, som har som formål å hjelpe nettbutikker som trekkes for retten av Canal Digital og Viasat, med juridisk og økonomisk bistand.


Ifølge Fodor opprettes organisasjonen i samarbeid med produsenter, importører og andre forhandlere av smartkort. Organisasjonen skal finansieres gjennom medlemskontingent, bannerannonser på organisasjonens nettsted og private bidrag.

Fodor gjør nok lurt i dette, for etter det digi.no kjenner til, vil STOP Norge trekke selskapet hans for retten igjen fordi man mener at Westai Media ikke har overholdt betingelsene i forliket selskapene inngikk i fjor høst.

Ørjan Lunde, advokaten som representerer Westai Media i retten, bekrefter at denne prosessen allerede er i gang, men ønsker ikke å si annet enn at hans klient, Fodor, er helt uenig i disse påstandene.


Tidspunktet for når saken kommer opp for retten, er ennå ikke berammet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra