FORBRUKERTEKNOLOGI

Vil hun kutte ut PC-en?

HPs nye toppsjef har ut måneden på å bestemme seg for om PCer skal leve videre i selskapet.

5. okt. 2011 - 09:03

Skal PC-divisjonen skilles ut eller beholdes som i dag? Det er spørsmålet som opptar Meg Whitman og resten av ledelsen i Hewlett-Packard for tiden. Men en beslutning kommer raskere enn tidligere antatt.

I løpet av oktober måned skal selskapet nemlig bestemme seg for om de vil beholde eller skille ut enheten. Dette kom frem på en konferanse der Whitman deltok onsdag, melder Bloomberg News. Den forrige toppsjefen i HP, Leo Apotheker, varslet om at de ville ta en beslutning først i slutten av året.

Da HP på sensommeren varslet store strategiendringer for selskapet varslet de at de ville vurdere PC-divisjonen. Dette er den største PC-aktøren i verden, med en godt grep om markedet. Problemet er at marginene er syltynne og det er midt sagt tøft å få lønnsomhet på å selge maskinvare i et svært konkurranseutsatt marked.

At Whitman, som tok over lederstolen i selskapet 22. september i år, nå fremskynder beslutningen betyr en ting: Hun vil fjerne alle usikkerhetsmomenter rundt selskapets videre strategi.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.