Roamingavgift

Vil ikke akseptere begrensninger for avgiftsfri mobilroaming

Europaparlamentet ventes å ville blokkere forslaget.

Det er fortsatt uklart om det blir begrensninger i den kommende ordningen for gratis mobilroaming mellom landene i EU og EØS.
Det er fortsatt uklart om det blir begrensninger i den kommende ordningen for gratis mobilroaming mellom landene i EU og EØS. (Bilde: marog-pixcells)

Europaparlamentet ventes å ville blokkere forslaget.

EU-kommisjonens forslag om å begrense gratisperioden for mobilroaming på tvers av EU- og EØS-land til 90 dager i året, skal ha kommet som en overraskelse på de folkevalgte i Europaparlamentet. Dette sier det svenske parlamentsmedlemmet Fredrick Federley til nyhetsbyrået TT

Han sier at forslaget ikke kommer til å bli akseptert av parlamentet.

Bakgrunn: Langt fra «fritt fram» selv med avgiftsfri roaming

Ikke vedtatt

Nyheten om at den avgiftsfrie mobilroamingen kanskje ikke blir ubegrenset likevel, ble kjent tidligere denne uken da EU-kommisjonen la et utkast til regler for rimelig bruk ut på høring. I tillegg til maksimalt 90 dagers avgiftsfri roaming i året, foreslås det at man bare kan gjøre dette i 30 dager om gangen. En ny gratisperiode blir først aktivert når man på nytt har koblet mobilen til det hjemlige nettet til operatøren man er kunde hos. 

– Denne begrensningen har aldri blitt diskutert tidligere. Det er vår bestemte tolkning at parlamentet ikke støtter dette, sier Federley. 

– Parlamentet kommer til å forsøke å finne en måte å blokkere dette på. Her mener vi at kommisjonen har gått for langt, sier han. 

Ordningen med gratis mobilroaming på tvers av landene i EU og EØS, inkludert Norge, skal innføres i juni 2017. 

Oppdatering av saken

Etter at saken ble publisert, har digi.no blitt gjort kjent med at det opprinnelige utkastet til en policy om rimelig bruk i forbindelse med avgiftsfri roaming, har blitt trukket etter instruksjoner fra Jean-Claude Juncker, EU-kommisjonens president. Kommisjonen jobber nå med en ny versjon.

Les også: Enorm vekst i nordmenns mobilsurf utenlands

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Til toppen