Vil ikke at de ansatte skal innløse sine opsjoner

Tele Danmark trekker NetCom for retten for å hindre at ansatte i selskapet løser inn sine opsjoner.

Tele Danmark trekker NetCom for retten for å hindre at ansatte i selskapet løser inn sine opsjoner.

Ifølge Dagens Næringsliv var det sist torsdag at Tele Danmark gikk til Oslo namsrett for å forsøke å hindre at ansatte i NetCom løste inn sine opsjoner. NetCom-styret varslet utstedelse av nye aksjer før helgen, i forbindelse med ansattes planlagte innløsing av opsjoner. Målet for Tele Danmark er å hindre at selskapets aksjeandel faller til under 40 prosent. Skjer det vil selskapets tilbudsplikt på resten av selskapets aksjer falle bort.

Om selskapet fremdeles vil ha kontroll på NetCom må selskapet da en gang til kjøpe seg over 40 prosent, noe som kan bli dyrt etter at Telia bød 470 kroner per aksje, mot Tele Danmarks 310 kroner.

For situasjonen for det danske teleselskapet er blitt prekær etter at Telia for halvannen uke siden varslet at det kontrollerte over 50 prosent av aksjene i selskapet. Konsernsjef i Telia, Jan-Åke Kark har siden da flere ganger, sist i digi.no før helgen, gjort det klart at Telia ikke vil ta noe hensyn til Tele Danmark, og at det er best for det danske teleselskapet at de selger aksjene.

- Vi kontrollerer styret og vil plassere våre egne folk der. Om Tele Danmark vil være en passiv eier, er opp til dem, sa Kark til digi.no.

Advokat Even Bratsberg, i Thommessen Krefting Greve Lund som jobber for Tele Danmark, sier uenigheten dreier seg om styret har anledning til å utstede nye aksjer i tilbudsperioden. Den varer til 10 juli.

Tele Danmark forsøkte å få namsretten til å avgjøre saken basert på selskapets egen fremstilling. Dette gikk imidlertid ikke retten med på og saken skal opp på nytt med begge parter til stede torsdag.

Til toppen