Vil ikke bekrefte WinPhone 8-uttalelse

Microsoft stiller seg ikke bak løfter fra portugisisk medarbeider.

Det er fortsatt uklart om eldre smartmobiler som Samsung Omnia 7 vil kunne oppgraderes til neste hovedversjon av Windows Phone.
Det er fortsatt uklart om eldre smartmobiler som Samsung Omnia 7 vil kunne oppgraderes til neste hovedversjon av Windows Phone. (Bilde: Samsung)

Microsoft stiller seg ikke bak løfter fra portugisisk medarbeider.

Flere nettaviser skrev i går at Nuno Silva, Microsoft-evangelist i Portugal, har bekreftet at alle Windows Phone-mobiler som har blitt solgt til nå, vil kunne oppgraderes til Windows Phone 8 – kjent under kodenavnet Apollo – når denne blir tilgjengelig.

Silva forteller dette i et intervju med det portugisiske teknologinettstedet Zwame allerede i midten av mars. Intervjuet ble tatt opp på video og er publisert på YouTube. Men senere er det blitt gjort privat.

Den aktuelle uttalelsen er likevel tilgjengelig fordi noen har kopiert akkurat dette utdraget (se også nedenfor).

Uttalelsen virker klar nok, men når Ars Technica forsøker å få Microsoft sentralt til å bekrefte den, så vil ikke selskapet gjøre dette.

– Vi har uttalt offentlig at alle applikasjoner i vår Marketplace i dag vil kjøres i den neste versjonen av Windows Phone. Utover det har vi ingenting å dele om framtidige utgivelser, opplyser Microsoft i sitt svar til Ars Technica.

Teknologinettsteder tror at uttalelsene til sammen kan bety at Windows Phone 8 rent teknisk kan kjøres på de fleste av dagens Windows Phone-enheter, men at mobiloperatører med egne versjoner av Windows Phone-enhetene kan må autorisere slike oppdateringer, noe ikke alle er like ivrige etter å gjøre. Dermed kan ikke Microsoft love at alle med Windows Phone-mobil vil kunne oppgradere til Windows Phone 8.

    Les også:

Til toppen