Vil ikke bunte antivirus i Windows

Microsoft-sjef Steve Ballmer sier selskapet ikke vil bunte sitt kommende antivirusprogram i Windows.

Microsoft-sjef Steve Ballmer sier selskapet ikke vil bunte sitt kommende antivirusprogram i Windows.

Microsoft er kjent for stadig å trekke applikasjoner inn i Windows. Det har ført til en vanskeligere konkurransesituasjon for konkurrentene. Integreringen av nettleser og multimediespiller i operativsystemet har spilt en viktig rolle i monopolsaker i både USA og Europa.

I går skrev digi.no at Microsoft ennå ikke er klar med den varslede satsingen på et antivirusprogram. I dag blir det kjent at Microsoft ikke vil integrere antivirusprogrammet i Windows, men lansere det som et separat produkt, skriver Computer Business.

For et år siden kjøpte Microsoft det rumenske antivirusselskapet GeCAD. Det var et trekk som satte igang spekulasjoner om programvarekjempen vil forsøke å dominere antivirusmarkedet.

    Les også:

Det siste året har Microsoft innledet en ny strategi der selskapet legger vekt på å inngå avtaler og forlik med andre selskaper. Dersom Microsoft hadde knyttet antivirusprogrammet til operativsystemet, så ville det trolig skape rabalder i bransjen. Det ville favorisere Microsofts programvare foran konkurrentenes, siden Microsoft har tilnærmet monopol på Windows.

Markedsaktørene innen sikkerhet og antivirus består av mange mellomstore selskaper sett i forhold til Microsoft, deriblant Symantec, Network Associates, Trend Micro og norske Norman.

Til toppen