Vil ikke dele ut informasjon til kundene

Skandiabanken er tappet for penger, men vil ikke dele ut informasjon som kunne hjulpet kundene.

19. jan. 2007 - 13:17

Hittil har fisking og tapping bankkontoer stort sett vært et problem i USA og England, men de siste månedene har det dessverre også blitt et problem her i Norden.

Like før jul ble 10-15 norske kunder i DnB Nor eller Sparebank 1 forsøkt tappet eller tappet for et mindre beløp.

Og tidligere i dag ble det kjent at minst 250 Nordea-kunder er tappet for penger. I begge tilfeller har politiet eller bankene delt ut informasjon om den spesfikke teknikken som er benyttet for å hjelpe sine kunder.

Med et navn på trojaneren eller hackerprogrammet som er brukt kan kunder av banken scanne sine maskiner og være sikre på at de ikke er infisert. I tillegg understreket DnB/Sparebank 1-innbruddene før jul nok en gang behovet for å oppdatere Windows - svindlerne benyttet seg av et hull Microsoft tettet i april i fjor.

Men Skandiabanken vil ikke gjøre det samme etter innbrudd som ble kjent i deres nettbank i forrige uke. Fire svenske kunder og en norsk kunde er blitt tappet for et ukjent beløp er det eneste Skandiabanken vil ut med.

digi.no bad om å få oppgitt hvilken spesifikk sikkerhetstrussel som klarte å tappe deres norske - og svenske - kunder for penger. Men Skandiabanken sier nei.

Det er derfor ikke mulig å si om trussel fremdeles kan ramme andre kunder eller hvordan kunder kan sikre seg, eventuelt kan sjekke sine maskiner for å se om de er utsatt.

- Vi synes ikke det er hensiktsmessig å fortelle om enkelttrusler, sier Johnny Anderson, informasjonssjef i Skandiabanken til digi.no. Vi tar det fulle ansvaret for sikkerheten i nettbanken og kompenserer kunder for eventuelle tap, er hans forklaring.

Han peker til Skandiabankens generelle oppfordring til sine kunder om å skru på sikkerhetsfunksjoner og holde operativssystem og spionvern oppdatert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.