BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil ikke forhåndsdømme noen

- Vi er ikke ute etter å plassere svarteper hos noen som helst, sier informasjonsjef Arne Cartridge i Telenor Nextel, som erkjenner at New Media Science-direktør Erling Martmann-Moes har rett i at Nextels server var feil konfigurert.

Øystein Kvistad
10. apr. 1997 - 13:40

Cartridge mener seg feilsitert i torsdagens utgave av Dagens Næringsliv, der det står at Nextel bestrider at deres server har vært feil konfigurert.

- Jeg er ikke interessert i å starte en krangel om dette. Vi vedgår at vi ikke har gjort en god nok jobb på kvalitetssikring og serverkonfigurasjon, akkurat som New Media Science må erkjenne at de har laget en dårlig kode. Nå må prosessen få gå sin gang, politiet må få gjøre jobben sin, sier Cartridge, som understreker at de ikke vil legge seg mer opp i saken nå som den er politianmeldt.

Telenor Nextel har i flere pressemeldinger brukt uttrykk som "sabotasje" og "hærverk" om slettingen av hjemmesidene til 11.000 privatkunder og 70 bedriftskunder.

- Med en slik ordbruk mer enn antyder dere at det påståtte hærverket har vært en bevisst handling. Er ikke det å trekke litt forhastede konklusjoner?

- For all del - det har ikke vært vår intensjon å forhåndsdømme noen. Det vi sier er at måten dette er gjort på må være bevisst. Et annet spørsmål, som vi hverken kan eller ønsker å ta stilling til, er om det er snakk om et arbeidsuhell, at vedkommende faktisk ikke har skjønt konsekvensene av kommandoene han tastet inn. Vi har ingen formening om den siktede har gjort dette i bevisst forbrytersk hensikt eller ikke. Dét blir opp til politiets videre etterforskning å bringe klarhet i, understreker Cartridge.

Telenor Nextel sendte onsdag ut en melding til sine innholdspartnere der det heter at "personen som er siktet for forholdet hadde tilgang til programkoden og kjente til sikkerhetshullene i Doktor Onlines Web-sider. Med utgangspunkt i denne kunnskapen igangsatte vedkommende slettekommandoen som medførte at de fleste web-sider på vårt system ble fjernet".

Selskapet vedkjenner at det ikke kan leve med en slik sårbarhet som nå er avdekket "og tar ansvar for situasjonen som har oppstått". Nå evaluerer Telenor Nextel alle sine rutiner og sikkerhetsnivåer på nytt, noe som medfører at systemoppdateringen av selskapets web-server blir utsatt noe i forhold til det opprinnelige tidsskjemaet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.