Vil ikke garantere Vista-utgivelse i januar

Vil ikke garantere Vista-utgivelse i januar

Microsoft tør fortsatt ikke si at dagens utgivelsesplaner for Windows Vista er de endelige.

Microsoft har gått offentlig ut og sagt at Windows Vista skal bli allment tilgjengelig i januar neste år. Store bedriftskunder skal ifølge Microsofts utsagn få tilgang på operativsystemet allerede i november i år.

Dette er likevel ikke noe Microsoft tør garantere. I en e-postmelding til nettstedet Microsoft Watch, skriver en talskvinne for selskapet at Microsoft i mars annonserte at man er i rute med å komplettere produktet i år, og at man fortsatt er i rute for en lansering på disse tidspunktene. Hun understreker likevel at selskapet alltid har sagt at kvalitet er den endelige, avgjørende faktoren, noe hun mener også kundene forventer.

Da Microsoft i mai ga ut den andre betautgaven av Windows Vista, var det mange som uttalte tvil om at selskapet ville rekke å få operativsystemet ferdig til de oppgitte tidspunktene. Det krydde av større og mindre feil.

I slutten av forrige uke ga Microsoft ut en ny testversjon, build 5456, til et mer begrenset publikum. Denne versjonen ser ut til å ha vært en positiv overraskelse for mange av de som har testet den. Enkelte mener at det er denne builden som burde ha blitt utgitt som den bredt tilgjengelige beta 2-versjon, i stedet for build 5384.4, selv om den nye utgaven skal være mindre testet fra Microsofts side. Både påliteligheten, ytelsen, brukervennligheten og finishen skal ifølge testeren Paul Thurrott være kraftig forbedret.

Thurrott skriver på denne sideni mer detalj om endringene. Fra et funksjonalitetsperspektiv er dog det ikke så mange endringer, noe som heller ikke har vært ventet, siden Windows Vista i utgangspunktet ble annonsert funksjonsferdig for flere måneder siden.

    Les også:

I en melding til testerne, gjort tilgjengelig på denne siden, skriver Microsoft at visningsmodusen "List View" er tilbake i filutforsker-programmet, etter å ha vært borte en stund. Men dette er ingen ny funksjonalitet i Vista, siden den også er velkjent fra tidligere Windows-versjoner.

Systemklokken endres ikke lenger nå brukeren setter tidssonen. User Account Control (UAC) oppfører seg litt annerledes, blant annet skal det være enklere å slette ting fra arbeidsflaten. Dessuten skal det være mulig å installere og skru på en tjeneste for ActiveX-installasjon, slik at også standardbrukere kan godkjenne installasjon av ActiveX-kontroller. I utgangspunktet krevde dette administratortilgang.

I meldingen fra Microsoft heter det også at svært mange av problemene brukere har opplevd med beta 2 har vært forårsaket av feil ved lesing fra installasjonsplaten. Det anbefales derfor at man brenner platen med lav hastighet, 1x eller 2x, og at med CRC-sjekker den etterpå.

Meldingen inneholder også noe informasjon om kjente problemer knyttet til bruk av den siste builden.

Driverproblematikken skal fortsatt være til stede, men dette er ikke først og fremst Microsofts problem. Det klages blant annet over dårlig kvalitet på drivere fra Nvidia og Intel.

Talskvinnen fra Microsoft fortalte i den nevnte e-posten at Microsoft planlegger å gi ut Release Candidate 1 av Windows Vista i tredje kvartal i år, og at denne versjonen vil gjøres tilgjengelig for et bredere publikum enn det som er tilfelle for CTP-builds (Community Technology Preview) som 5456.

Til toppen