Vil ikke love noe om Forsvarets IT

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen fortsetter med SAP - mot forsvarssjef Diesens råd. Tidsrammer og prislapp vil hun ikke kommentere.

Vil ikke love noe om Forsvarets IT

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen fortsetter med SAP - mot forsvarssjef Diesens råd. Tidsrammer og prislapp vil hun ikke kommentere.

På en pressekonferanse i dag morges la Forsvaret frem sine planer for det omstridet Golf-prosjektet, forsvarets gigantiske sammenslåing av alle sine driftssystemer.

Prosjektet ble satt igang i 2000 og har så langt kostet nesten 1,6 milliarder kroner - og da er bare en av tre deler av prosjektet ferdigstilt. Det skjedde i 2003. Siden den gang har Forsvaret utredet og arbeidet med mindre prosjekter.

Nå skal Forsvaret gå videre. Etter tre uavhengige gjennomganger og tre forskjellige råd har Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen bestemt seg - mot Forsvarssjefens vilje.

Forsvarssjef Sverre Diesen ønsket å bruke IT-systemene til svenske IFS til å få bedre styr på logistikken i Forsvaret, men Strøm-Erichsen har bestemt at Forsvaret skal gå videre med SAP.

Forsvarsministeren, som har 10 års fartstid fra IT-bransjen, har personlig brukt mye tid på utredningen og beslutningen, fortalte hun under pressekonferansen.

Men når Golf-prosjektet, så nå døpes om til LOS, skal bli ferdig og hva den endelige prislappen ender på, vil ikke Forsvarsministeren overhode ikke kommentere.

digi.no spurte Strøm-Erichsen om en antakelse eller hva som var Forsvarets mål. Det har gått med 1,6 milliarder kroner hittil, blir sluttregningen for eksempel tre ganger høyere når det gjenstår to prosjkter til, spurte digi.no.

Det eneste forsvarsministeren ville bekrefte, var at man vil kunne si noe mer i juni. Da er Forsvaret og departmentet ferdig med en full gjennomgang av prosjektetet - noe ministeren kaller en "helsesjekk".

Det er IBM som har innført den første fasen av Golf-prosjektet i Forsvaret. På spørsmål fra digi.no forteller Strøm-Erichsen at det er mulighet for å velge en annen leverandør, men hun understreker at Forsvaret ikke er misfornøyde med IBM.

IBM vil få et svar på om de får være med videre i juni.

Utsettelsen og valget av SAP videre fremover kan øke sluttregningen for Forsvaret fordi det er en sterk mangel på SAP-konsulenter i det norske IT-markedet.

Til toppen