Vil ikke prate om Nokia

Statoil-sjef Helge Lund var styremedlem i selskapet i tre år.

Vil ikke prate om Nokia
TAUS: Statoil-sjef Helge Lund har opplevd Nokias fall fra innsiden, som selskapets styremedlem de siste tre årene. Det ønsker han imidlertid ikke å prate om. Lund som allerede er i lønnstoppen i Norge ble godt belønnet også i Nokia, der han som styremedlem fikk 130.000 euro eller en drøy million norske kroner hvert år. Bilde: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Statoil-sjef Helge Lund (51) har hatt orkesterplass til Nokias fall, og perioden som endte med at det tidligere finske teknologieventyret smuldret opp.

Den norske næringslivstoppen ble innvalgt som styremedlem i Nokia i mai 2011. Vervet beholdt han fram til årets generalforsamling 17. juni.

At han ikke stilte til gjenvalg ble kjent i en pressemelding i slutten av april, fire dager etter at Microsoft fullførte oppkjøpet av mobilselskapet.

Nokia var en gang verdens største leverandør av mobiltelefoner, en posisjon som de siste tre årene er redusert til smuler. Minst 50.000 arbeidsplasser er borte, hvis vi teller med nedbemanningene Microsoft varslet i forrige uke. Det har særlig gått hardt utover økonomien i Finland, og bidratt sterkt til at landet er i økonomisk depresjon.

digi.no mente det var betimelig å stille Statoils konsernsjef noen spørsmål om tiden hans i Nokia-styret og hvilke erfaringer han sitter igjen med etter denne krevende perioden, men får beskjed om at det ønsker han ikke å dele med oss.

– Lund ønsker ikke å uttale seg om dette, svarer informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil i en kort e-postmelding.

Blant spørsmålene vi stilte var i hvilken grad Helge Lund er fornøyd med den jobben Stephen Elop gjorde som konsernsjef i Nokia. Vi spurte også mer generelt om erfaringene fra styrevervet og hvorvidt han mente ting kunne vært gjort annerledes.

Informasjonsavdelingen i Statoil gjør det etter hvert klart at han ikke ønsker å svare på noen spørsmål knyttet til styrevervet i Nokia.

    Les også:

Les mer om: