Vil ikke samarbeide med Ice

Telenor og Netcom takker nei til felles mobilt bredbåndsnett.

Vil ikke samarbeide med Ice

Telenor og Netcom takker nei til felles mobilt bredbåndsnett.

I går inviterte Ice-sjef Matthias Peter de andre mobiloperatørene Netcom og Telenor til et samarbeid om mobilt bredbånd i Norge.

Det vil komme kundene til gode om vi samarbeider om en roaming-avtale, sa Peter til digi.no.

    Les også:

- Vi har ikke fått noen formell henvendelse fra Ice.net om en avtale om å bruke vårt nett. Da tar jeg forbehold om at han ikke har gjort det i løpet av dagen, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Dersom en slik henvendelse kommer vil de ifølge Amundsen vurdere dette strategisk, og se om det lar seg gjøre.

- Men det er nok mer interessant for Ice enn det er for oss, innrømmer dekningssjefen.

Telenor kjøper ikke argumentet om at kundene vil tjene på en avtale blant de tre største aktørene innen mobilt bredbånd.

- Jeg har vanskelig for å se hvordan det vil tjene kundene. Da mister vi noe av konkurranseaspektet rundt det å bygge ut mobilt bredbånd i Norge, sier Bjørn Amundsen.

Netcoms kommuniksjonsdirektør Øyvind Vederhus velger å kalle Ice-sjefens utspill for «interessant», men at de ikke har gjort seg noen betraktninger utover det.

- Vi forstår godt at Ice ønsker å utnytte vår kapasitet i byene, der vi har en betydelig sterkere kapasitet enn dem. De er velkommen til å komme med en forespørsel om roaming til oss, på lik linje med alle andre tilbydere, sier Vederhus til digi.no.

    Les også:

Til toppen