Vil ikke si noe om norsk 3G-nett

Tre AB skal gi norske brukere billig 3G-telefoni, men når blir stadig mer uklart.

Tre AB skal gi norske brukere billig 3G-telefoni, men når blir stadig mer uklart.

Neste generasjons mobiltelefoni skulle ikke bare gi norske brukre høy fart, men også lavere priser, håpet Stortinget og lyste ut fire lisenser i 2000. Men status er likevel at det bare er de to eksisterende GSM-aktørene, Telenor og Netcom, som har lanserte 3G-nett.

Man utlyste derfor de to innlevert konsesjonene igjen, men bare en ble solgt - til svenske Tre AB. Det Hutchinson Whampoa-eide selskapet har vært 3G-pioneerene i Europa og presser prisene på både GSM og 3G i de landene de har nett. I Sverige prater blant annet Tres brukere gratis med hverandre.

Mange håper nok derfor på Tres inntreden i Norge, men når de skal åpne nettet og ta i bruk konsesjonen man kjøpte blir i hvertfall ikke klarere.

I november i fjor fortalte den ordknappe toppsjefen Shlomo Liran at man skulle startet utbyggingen "i løpet av 2005". 3 har inngått en avtale med Ericsson om kjøp av nettverksutstyr, skrev selskapet i en børsmelding. Det eneste Liran ville si om lansering var at det fra byggestart til man åpner vil ta under et ett år.

Nå viser kalenderen 2005 og digi.no har en rekke ganger forsøkt å oppnå kontakt med Liran. Når til slutt hans sekretær husker oss, tar hun beskjed og ringer tilbake en time senere.

Liran vil ikke snakke med pressen. Det eneste digi.no får er et sitatet, avlevert gjennom sekretær:

"Det finnes ingen ting å tillegg nå". Liran vil ikke si noe før i mai, forteller sekretæren.

Til toppen