RESULTATERFINANS

Vil ikke splitte opp og rendyrke HP

Mange har lenge ment at HP burde vært rendyrket, men Mark Hurd avviser alle spekulasjoner.

5. okt. 2005 - 12:05

Nyansatte Mark Hurd arbeider med å rydde opp i HP. Nylig offentliggjorde han kutt på 15.000 ansatte. Men han nekter å ta opp den gamle tanken om å dele opp HP.

Mange har tidligere påpekt at HP egentlig er flere selskaper, for skriverdivisjonen har små bånd med de andre divisjonene. Diskusjonene har vært opp før og HP skilte tidligere ut den opprinnelige delen av HP, instrumentselskapet Agilent.

HPs styre har flere ganger vært på vippen med å dele selskapet i to: Et skriverselskap som i siste kvartalsregnskap står for 40 prosent av omsetningen og et IT-selskap med produkter og tjenester som står for 60 prosent.

Diskusjonen styrkes av at skriverdivisjonen går bedre enn resten av HP. Men styret sa til slutt nei og nå avfeier Hurd videre diskusjoner.

Hurd mener en oppdeling er en dårlig ide som vil skape mye større kostnader, skriver Financial Times (ft). Men Hurd holder en mulighet åpen:

- Selskapet burde ikke bli mer verdifullt hvis man deler det opp. Det ville vare skje dersom vi ikke lykkes i å gjennomføre (effektiviseringen red. anm), sier Hurd til ft.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.