JUSS OG SAMFUNN

Vil ikke tilby «EU-Windows»

Ledende PC-leverandører tror ikke kundene er interessert i Windows uten multimediespiller.

1. apr. 2005 - 08:17

Etter lang tids taushet, har verdens to største PC-leverandører fortalt hvordan de vil forholde seg til det nye produktet «Windows XP Home Edition N», den mediespillerfrie versjonen av Windows som EU pålegger Microsoft å markedsføre i Europa.

    Les også:

Ifølge Wall Street Journal vil Dell ikke tilby «EU-Windows» overhodet. Selskapets talsperson Venancio Figueroa sier de vil merke seg eventuell etterspørsel fra kundene, men fortsette å tilby kun den fullverdige versjonen.

Europa-ansvarlig Ingo Juraske i Hewlett-Packard sier til avisa at man vil ha Home Edition N i assortimentet. Siden prisen blir den samme som for den fullverdige versjonen, regner man med minimal interesse.

En talsperson for EU-kommisjonen, Antonia Mochan, sier Dells standpunkt gjenspeiler et kommersielt standpunkt som man ikke ønsker å kommentere. Mochan sier kommisjonen vil se på prisingen av Home Edition N i forbindelse med den løpende vurderingen av hvorvidt Microsoft retter seg etter monopoldommens straffetiltak.

Microsoft peker på at siden multimediespilleren Media Player tilbys til gratis nedlasting fra Internett, har det ingen hensikt å gi rabatt til dem som kjøper Home Edition N i stedet for den fullverdige Windows XP.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.