Vil ikke tjene penger på MSN.no

6. april legger Microsoft Norge ut en endelig utgave av portalen MSN.no, spesielt tilpasset den nye nettleseren Internet Explorer 5.0.

6. april legger Microsoft Norge ut en endelig utgave av portalen MSN.no, spesielt tilpasset den nye nettleseren Internet Explorer 5.0.

MSN.no (MSN står for Microsoft Network) har vært i betadrift siden oktober. På en pressekonferanse i ettermiddag demonstrerte Internett-ansvarlige Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge selskapets snart ferdige utgaven av portalen, med langt flere funksjoner enn den du og jeg kan prøve ut.

Det den offentlige beta-utgaven viser, er den generelle inndelingen i startside, personlig tilrettelegging av tjenesten og redskap til å finne fram på Internett. Det Seierstad demonstrerte, er en svært avansert tjeneste, tilpasset norske forhold, og forhåpentligvis egnet for nybegynneren på nettet.

- Vi følger ingen spesiell forretningsmodell for den norske utgaven av tjenesten, sier Seierstad. - I motsetning til MSN.com vil ikke MSN.no være et redskap for direkte inntjening. Det vi satser på, er en videreføring av Windows-erfaringen. Mye av innholdet vil basere seg på avtaler med norske partnere.

Den interne betaen kjører for eksempel en amerikansk børstjeneste og en amerikansk valutakalkulator. Tidlig mandag ettermiddag er begge innstilt på informasjon fra torsdag kveld, norsk tid.

- Slike tjenester vil få norske leverandører, forsikrer Seierstad.

Ellers er Microsoft særlig spent på mottakelsen av den biten som skal hjelpe nybegynnere med å finne fram på Internett. Hovedideen er å presentere lenker til andre nettsteder etter en oversiktlig trestruktur, med kataloger som shopping, forbrukerinformasjon og så videre.

Mer erfarne brukere kan ha glede av å prøve ut den personlige tilpasningen, som også griper inn i skreddersømmulighetene i selve nettleseren Internet Explorer 5.0.

digi.no kommer tilbake til dette når vi får mer direkte erfaring med både nettstedet og den nye nettleseren.

Til toppen