Vil ikke utelukke websensur under OL

Kinas teknologiminister Wan Gang sier målet er at tilgangen skal være så fri som mulig.

Vil ikke utelukke websensur under OL

Kinas teknologiminister Wan Gang sier målet er at tilgangen skal være så fri som mulig.

Under en pressekonferanse i Beijing har den kinesiske teknologiministeren Wan Gang uttalt seg om hvordan myndighetene vil praktisere sin websensur under sommerens olympiske leker.

Kina er kjent for et mangfoldig system som forholdsvis effektivt filtrerer bort uønsket innhold og sperrer tilgang til nettsteder.

Om den allmenne nettilgangen under OL sa Wan at Kina alltid har vært forsiktig i forhold til Internett.

– Jeg har ingen klar oversikt over hvilke nettsteder som vil bli sperret eller silet. Men for å beskytte ungdom er det kontroll på noen usunne nettsteder.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters sa Wan at myndighetene «så langt mulig» vil garantere at nettsteder ikke sperres på grunn av lekene. Han la til:

– Ethvert land begrenser tilgangen til visse nettsteder. Selv i utviklede land er det ikke tilgang til alle nettsteder.

Under OL vil det bygges et antall trådløse nettverk med Internett-tilgang, med tanke på besøkende og presse. Myndighetene sier de er svært opptatt av at utenlandske medier skal fritt kunne rapportere alle slags nyheter.

56 år gamle Wan Gang ble utnevnt til teknologiminister i april 2007. Han er ikke medlem av det dominerende Kinas kommunistiske parti, men av det ikke-kommunistiske partiet Zhi Gong som skal ha over 15.600 medlemmer. Wan er utdannet ingeniør og har arbeidet hos bilprodusenten Audi i Tyskland. Han har tidligere vært rektor for Tongji-universitetet i Shanghai.

    Les også:

Til toppen