JUSS OG SAMFUNN

Vil ikke utsette Android-lansering i Kina

Sony Ericsson følger ikke opp Googles avgjørelse.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. jan. 2010 - 11:07

Mens Google tidligere denne uken kunngjorde at selskapet sammen med Motorola og Samsung utsetter lanseringen av to Android-baserte mobiler i Kina, har Sony Ericsson ingen planer om å gjøre det samme med selskapets første Android-mobil, Xperia X10.

Dette fortalte Bert Nordberg, selskapets toppsjef, til Reuters under lanseringen av Symbian-mobilen Vivaz i går.

I stedet vil X10 bli lansert i Kina og resten av verden denne våren. Trolig kommer mobilen i salg i Norge i februar.

Google utsatte lanseringen, som skulle ha skjedd i går, som en protest mot Kinas sensur og de kinesiske dataangrepene som rammet Google og flere andre selskaper sent i fjor høst. Angrepene skal ha vært forsøk på å få tilgang til e-postkontoene til menneskerettsaktivister og utenlandske journalister i Kina.

Kina er et marked i voldsom vekst, og for mange selskaper vil en boikott av landet ha store konsekvenser. Mange tviler derfor at Google vil gjøre alvor av truslene om å trekke seg helt ut av Kina dersom ikke sensuren av blant annet selskapet søketjeneste får opphøre.

På den annen side kan selskapers boikott av Kina og andre land med et noe tvilsomt forhold til menneskerettighetene forbedre selskapenes omdømme, og dermed gi økt salg til kunder som setter pris på selskaper som ikke bare har fokus på fortjeneste.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.