– Vil ikke være godt for Dell-kundene

HP vil utnytte oppkjøp og gjeldsfrykt.

– Vil ikke være godt for Dell-kundene
Meg Whitman og HP går aggressivt til verks for å lokke kunder fra Dell, som i går ble kjøpt opp i et tungt gjeldsfinansiert raid. Bilde: ChinaFotoPress/All Over Press

Tirsdag ble det kjent at Dell blir kjøpt opp av gründer Michael Dell og investeringsselskapet Silver Lake. Med for å finansiere oppkjøpet er Microsoft, som har bestemt seg for å låne 2 milliarder dollar til oppkjøpet som vil ta Dell av børs.

    Les også:

Enhver transaksjon av denne type skaper usikkerhet, noe konkurrentene til Dell vet å utnytte seg av. HP var tidlig ute med en pressemelding som tydelig var ment for å lokke usikre Dell-kunder.

– Dell har en veldig tøff vei foran seg. Selskapet står foran en lang periode med usikkerhet og omveltning som ikke vil være bra for kundene. Med en betydelig gjeldsbyrde vil selskapets evne til å investere i nye produkter og tjenester være svært begrenset, skriver HP i pressemeldingen som har ett mål: Å skape usikkerhet blant Dells kunder.

I den korte meldingen skriver HP videre:

– Lånefinansierte oppkjøp har en tendens til å la eksisterende kunder og innovasjon være igjen på sidelinjen. Vi tror at Dells kunder nå vil være interessert i å utforske alternativer. HP planlegger å utnytte denne muligheten fullt ut.

Den infame meldingen fra HP må også leses som et takk for sist. Michael Dell var aktiv på PR-fronten da HP skapte usikkerhet om sin PC-strategi under Leo Apotheker i 2011. I et brev til alle ansatte innrømmer Michael Dell at transformasjonen av selskapet vil ta tid.

– Dells transformasjon er godt underveis, men vi ser at det vil ta mer tid, investeringer og tålmodighet. Jeg tror vi er bedre tjent med partnere som vil bistå med langsiktig støtte for å hjelpe Dell til å innovere og akselerere selskapets strategi. Vi har fleksibiliteten til å fortsette organiske og ikke-organiske (les: oppkjøp, red. anm) investeringer, og vokse selskapet langsiktig, skriver Dell.

Det siste Dell trenger nå er at kundene får angst. Dell vil få en gjeld på 17 milliarder dollar, 94 milliarder norske kroner, og vil være avhengig av en sterk kontantstrøm for å finansiere denne.

    Les også: