BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil inn på Suns enemerker

Databransjens jyplinger vil spise kirsebær med de store. Microsoft og Compaq står i spissen for et initiativ som skal få NT-baserte PC-er inn på tallknusing og transaksjonsprosessering - områder tradisjonelt dominert av aktører som Sun Microsystems.

Jens Kanden
22. mai 1997 - 12:08

Bill Gates, Microsoft Corporations ubestridte leder, nøyer seg ikke lenger med å dominere dataskrivebordet for vanlige databrukere. Microsoft ønsker å få innpass for Windows NT i tyngre miljøer enn små PC-nettverk.

Nylig viste Bill Gates hvordan 25 Windows NT-baserte Compaq-maskiner jobbet sammen for å prosessere opp til en milliard transaksjoner per dag. Microsoft og PC-tungvektere som Compaq, Hewlett-Packard, og Digital står i spissen for en satsing som skal få NT-baserte PC-er til å utføre tallknusing og transaksjonsprosessering - områder som historisk sett har vært dominert av Unix-systemer og proprietære stormaskiner.

Gates får støtte i prognoser fra markedsanalysebyrået Dataquest som viser at salget av Windows NT operativsystem vil øke med to og en halv gang i 1997 til 1,38 millioner enheter. Til sammenligning vil salget av Unix operativsystem øke med ni prosent i henhold til Dataquest.

Kritikere peker på at NT fortsatt har mangler som hindrer operativsystemet fra å ta over i tunge miljøer. Blant annet hevdes det at NT ligger etter i sin implementering av elektroniske brannvegger.

Allikevel er Microsofts markedsmakt og evne til å få det som det vil, ved siden av kostnadsbesparelser, og allmenn utbredelse av Windows på brukersiden sterke kort i kampen mot hovedfienden Sun Microsystems som satser full og helt på Unix-bokser. Der i gården er Windows bannlyst.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.