Vil innføre aldersgrense på nettsteder

Nettet bør ha samme type sensur som kinofilmer, hevder den britiske kulturministeren.

Vil innføre aldersgrense på nettsteder

Nettet bør ha samme type sensur som kinofilmer, hevder den britiske kulturministeren.

- Det samme sensursystemet som benyttes ved filmvisninger på kino kan med fordel tas i bruk også på nettsteder.

Det sier den engelske kulturministeren til The Daily Telegraph.

I et intervju med London-avisa i helgen som var, forteller Andy Burnham at myndighetene i England planlegger å innlede forhandlinger med administrasjonen til den kommende amerikanske presidenten, Barack Obama.

Målet med disse forhandlingene er å komme frem til nye internasjonale regler for engelskspråklige nettsteder, melder nyhetsbyrået Reuters.

Burnham ser for seg at det blir viktig for Storbritannia og USA å samarbeide for å kunne påvirke industristandarden for hva slags innhold som bør være tilgjengelig på internett.

- Dette er et område som blir stadig viktigere å se nærmere på, sier han til avisen.

Å innføre en slags filmsensur på nettsider er en mulig løsning. En annen er å tvinge nettleverandørene til å tilby tjenester der kun nettsteder som anses å være barnevennlige blir formidlet.

Ifølge Burnham finnes det innhold på nettet som «ikke bør være der».

- Dette er ingen kampanje rettet mot ytringsfriheten, langt derifra. Vi må bli flinkere til å definere hvor grensene skal gå slik at folk ikke blir skadelidende, uttaler kulturministeren.

Dette er ingen kampanje rettet mot ytringsfriheten, langt derifra. Burnham mener at det er nødvendig med bedre kontroll over hva som publiseres på internett, og trekker paralleller til grensene for hva som sendes på tv i England, der innhold med innslag av vold er forbudt å kringkaste før klokken ni om kvelden.

Videre ønsker den britiske ministeren nye regler for hvor lang tid nettsteder som YouTube eller Facebook kan bruke på å fjerne skadelig innhold.

Han sier også at Storbritannia vurderer å endre injurielovgivningen, for å gi personer tilgang til juridisk bistand dersom de krenkes på internett.

    Les også:

Til toppen