AVTALER & KONTRAKTER

Vil investere 1,4 milliarder i Norden

Northzone har fylt pengesekken for å investere i nordisk teknologi med børspotensial.

25. apr. 2006 - 11:17

Northzone Ventures offentliggjorde i dag at de har etablert et av Nordens største venturefond for investering i gründervirksomhet. Fondet har 1,4 milliarder kroner til rådighet, som vil bli investert i inntil 25 teknologiselskaper over de neste 5 årene.

– Vi har sterk tro på kunnskapen som finnes i norske forsknings- og utviklingsmiljøer. Det nye fondet skal sørge for at denne kunnskapen får vekstvilkår, sier Tellef Thorleifsson, partner i Northzone Ventures i en pressemelding.

Northzones femte venturefond er større enn alle fire foregående fond til sammen.

Fondet får en forvaltningskapital på 175 millioner euro, tilsvarende 1,4 milliarder kroner. Til sammenlikning har Northzones fire foregående fond en samlet forvaltningskapital på 170 millioner euro.

Den norske stat bidrar også med penger til fondet gjennom det statlige investeringsselskapet Argentum. De har investert 155 millioner kroner.

– Investeringen i Northzone er i tråd med vår målsetting om å bidra til samarbeid mellom kapital, forskning og næringsliv som leder til bedre ressursutnyttelse og større verdiskaping i Norge. Investeringen bekrefter samtidig at vi har stor tro på teknologisektoren og ser et betydelig vekstpotensial for selskapene som lykkes i denne kunnskapsbransjen, sier administrerende direktør Joachim Høegh-Krohn i Argentum i en pressemelding.

Totalt tegnet norske investorer seg for 35 prosent av fondet. 10 prosent kom fra investorer i Norden, mens andre internasjonale investorer står får de resterende 55 prosentene.

digi.no snakket i forrige uke med Torleif Ahlsand i Northzone. Han kunne fortelle at markedet nå var bedre for oppstartsselskaper.

– Det er lettere for mindre aktører å få solgt programvaren sin. Det var en periode der det var vanskelig når de store stoppet alle innkjøp fra selskaper som ikke var strategiske partnere. Min følelse er at de nå er mer opptatt av å kjøpe best-of-breed løsninger uavhengig av hvem som lager løsningene, sa Ahlsand til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.