Vil kapre kommunene med SAP

EDB-sjef Endre Rangnes skal vinne kommunene med SAP, og den første er i boks.

Vil kapre kommunene med SAP

EDB-sjef Endre Rangnes skal vinne kommunene med SAP, og den første er i boks.

EDB har det siste året jobbet knallhardt og satset tungt for å etablere den IT-plattformen landets kommuner og offentlige virksomheter kan tilpasse seg den digitale framtiden.

Dette mener selskapet skal kunne oppnås med SAP, som er motoren i det nye tilbudet I tillegg er EDBs ulike løsninger til offentlig sektor oppgradert med ny funksjonalitet og bygger opp under bruk av åpne standarder og fri programvare.

Hof kommune, som er en bydekommune i Vestfold med 3.100 innbyggere, er som første norske kommune i gang med nye digitale IT-løsninger basert på SAP.

Selv om SAP har bred erfaring med IT-leveranser til både lokalforvaltning, sentralforvaltning og helsesektoren i hele verden, har hittil ikke norske kommuner hatt tilgang til disse løsningene. Men både i Danmark og en rekke andre land rundt i verden er SAP flittig i bruk som verktøy for offentlige virksomheter.

Svært mange andre kommuner vil i tiden fremover også gå over på nye løsninger. EDB leverer IT-løsninger til om lag 300 kommuner, og disse ønsker EDB et grep på.

Etableringen i Hof er gjort i et tett samspill mellom kommunen, EDB, EDBs datterselskap Spring Consulting , Sariba og SAP. Løsningene er et ledd i IT-selskapet EDBs SAP-baserte storsatsing «Digital Offentlighet».

- Nå er vi der, og Hof blir en av spydspissene i innføringen over hele Norge, sier Hans Magne Holst, enhetsdirektør i EDB i en pressemelding.

Bruk av standardisert verktøy for utrulling har resultert i et utrullingsprosjekt i Hof kommune på kun 11 uker.

- Løsningen er webbasert og vi slipper å drifte systemene internt. Regnskap, lønn og fakturering bygget opp etter samme lest og er fullintegrerte løsninger. Vi tenker også i nær fremtid å utvide med ansatt-selvbetjening og lederportal. Fakturahåndteringsløsning er allerede på plass, sier Erik Berg i Hof kommune.

Til toppen