JUSS OG SAMFUNN

Vil kaste ut elektroniske dingser på møter

Adaptive Path går nå til kamp mot dingser som stjeler oppmerksomheten på møter.

2. apr. 2008 - 10:13

Mens man over lengre tid har jobbet for å få til trådløs kommuikasjon overalt som gjør det mulig å være tilgjengelig på alle kontorets progammer, uavhengig av hvor man befinner seg, har fått en overraskende vending hos Adaptive Path i USA.

Adaptive Path er kåret til et av de beste interaktive byråer, og er ledende på metodeutvikling innenfor fagfeltet brukervennlighet. Selskapet har en lang og bred erfaring fra store og krevende kunder, som blant annet Time Warner (CNN), Intel, PeopleSoft/Oracle og United Airlines.

Men til tross for sitt digitale fortrinn, varsler nå sjefen Todd Wilkens en personlig krig mot såkalte CrackBerrys, det vil si alle dingser som stjeler oppmerksomheten. I stedet for fysisk øyekontakt under møter, dukker møtedeltakerne ned i skjermen og leser og svarer på e-post eller surfer etter nyheter på sin bærbare PC, BlackBerry, MP3-spiller eller mobiltelefon.

Wilkens krever nå «topless»-møter som i «laptopless», skriver Aftenposten.

Han mener kvaliteten på møtene har hevet seg mange hakk når møtedeltagerne nå kommuniserer med hverandre i stedet for med PC-en. Og stadig flere selskaper følger deres eksempel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.