Vil kjøpe europeiske Internett-leverandører

MCIWorldcom har store ambisjoner i Europa og leter nå etter Internett-leverandører og mindre teleoperatører for å komplettere sin egen infrastruktur som nå skal forseres.

MCIWorldcom har store ambisjoner i Europa og leter nå etter Internett-leverandører og mindre teleoperatører for å komplettere sin egen infrastruktur som nå skal forseres.

Nestleder i styret til MCI WorldCom, John Sidgmore, sier at selskapet leter etter nye oppkjøpsmuligheter.

MCIWorldcom er nettopp et resultat av utallige oppkjøp, nærmere 50 i tallet, om er gjort med utgangspunkt i Worldcom, som tidligere i høst kunne legge kronen på verket ved å innfusjonere teleoperatøren MCI, som var fire ganger større. Det nyfusjonerte MCIWorldcom, med fusjonskongen Berhard Ebbers på toppen, vil nå også innføre sin oppkjøpsfilosofi i Europa.

Sidgmore sier i et intervju med Bloomberg News at det eksisterer få muligheter til å kjøpe teleoperatører i Europa, siden markedet er dominert av de tidligere monopolene, men at det likevel finnes flere selskap som er svært attraktive.

MCI WorldCom har allerede offentliggjort planene om å ekspandere sitt europeiske telenett, og eier fra før en av verdens største Internett-leverandører gjennom Uunet.

Det er nettopp innenfor Internett det nye selskapet skal satse, siden det er innenfor dette markedet en finner de største driverne for telekommarkedet. Sidgmore spår at internettbasert trafikk vil kunne være totalt dominerende med 99 prosent av teletrafikken om få år. Derfor skal selskapet være i alle markeder, og kjøpe seg inn der de ikke er. Mobiltelefoni finner MCIWorldcom-sjefen ikke særlig avgjørende, annet enn som aksess, for å gå utenom det faste aksessnettet.

Til toppen